Velkommen til Bredebygden Lokalhistoriske Selskaps wiki.


WikiBLS er en wiki for Bredebygden Lokalhistoriske Selskap.
Wikien baserer seg på den gamle siden vår, www.bredebygden.com , og vi kommer etter hvert til å legge over det meste av artiklene som ligger der.

På en wiki samskapes innholdet. Hver enkelt artikkel vil kunne ha flere forfattere. Alle artiklene er våre, ikke dine og mine. WikiBLS kan leses av alle, men for å kunne bidra, må du registrere deg som bruker. Dette gjøres ved å sende en epost til: hhmoller@broadpark.no.

Som bruker er du velkommen til å skrive og legge inn bilder i alle artiklene på wikien. Du har også mulighet til å kommentere, foreslå rettelser og stille spørsmål til artikler og bilder, ved å bruke fanen for Diskusjon (Discussion).
Samskapingen foregår på ulike måter.
  • Dels tilfeldig ved at brukere med ulik bakgrunn, kompetanse og geografisk ståsted, arbeider med stoff de har greie på, og så viser det seg at andre har greie på det samme eller noe helt annet, og dermed enten kan utfylle en artikkel direkte eller gi den kontekst gjennom andre artikler.
  • Dels samarbeider brukere bevisst om enkeltartikler og grupper av artikler.

Vi forutsetter at wikiens brukere legger ut egne artikler og bilder under fri lisens, slik at de kan kopieres og bearbeides videre både innenfor og utenfor denne wikien, forutsatt at kilden oppgis.
Brukerne på wikien er selv ansvarlige for at det de skriver og laster opp er i tråd med gjeldende lovgivning. Nettstedet har en administrasjon som sørger for ro og orden på wikien. Om du likevel skulle oppdage brudd på opphavsrett eller personvern eller bli utsatt for utilbørlig oppførsel på wikien, ber vi deg melde fra til administrator, så vil vi ta de nødvendige skritt for å rydde opp.